05-22-2020, 09:50 AM
4 Halifët thanë:
Ebu Bekër es Sidiku r.a. thotë:
"Vërtet, Iblisi qëndron përpara teje: Vetja në të djathtën tënde. Epshi në të majtën tënde. Dynjaja pas teje. Gjymtyrët rreth teje. i Plotfuqishmi sipër teje.
Iblisi të fton për në Epsh. Dynjaja të fton në zgjedhjen e saj në dëm të Ahiretit. Gjymtyrët të ftojnë për në mëkate dhe i Plotfuqishmi të fton për në Xhennet dhe falje."
Umeri r.a. thotë:
"Pashë të gjithë Miqtë (të dashurit) dhe nuk pashë mik më të mirë se sa Ruajtja e Gjuhës.
-Pashë të gjithë Veshjet dhe nuk pashë Veshje më të mirë sesa devotshmëria.
-Pashë të gjithë Pasuritë dhe nuk pashë Pasuri më të çmuar sesa Vetëmjaftueshmëria.
-Pashë të gjitha Bindjet (punët e mira) dhe nuk pashë më të mirë sesa Këshilla.
-Pashë të gjitha Ushqimet dhe nuk pashë Ushqim më të mirë sesa Durimi."
Uthmani r.a. thotë:
-U çudita me atë Person që e njeh Vdekjen dhe vazhdon të qesh.
-U çudita me atë që e diti se Dynjaja do të zhduket dhe përsëri e kërkon atë (dynjanë).
-U çudita me atë që e njohu se çështjet janë sipas Përcaktimeve(kaderit) dhe ai mërzitet për gjërat e kaluara.
-U çudita me atë që e njohu Llogarinë dhe vazhdon të grumbullojë Pasuri.
-U çudita me atë që e njohu Zjarrin dhe ai bën përsëri Mëkate.
-Habitem me atë që njeh Allahun me një njohje të sigurtë dhe përkujton dikë tjetër përveç Tij.
-Habitem me atë që njeh Xhennetin me një njohje të sigurtë dhe rehatohet me Dynjanë.
-Habitem me atë që njeh Shejtanin si armik dhe përsëri e ndjek (e ndëgjon, pason) atë."
Aliu r.a. thotë:
-"Shpifja ndaj Femrave të pafajshme është më e rëndë sesa qielli.
-E vërteta është me e gjerë sesa Toka.
- e kënaqur është më e pasur sesa Deti.
- e munafikut (hipokriti) është më e fortë sesa Guri.
-Sundimtari i padrejtë është më i nxehtë sesa Zjarri.
-Nevoja ndaj Mosmirënjohësit është me e ftohtë sesa Acari (ngricat ne të ftohët).
-Durimi është më i hidhur sesa Helmi, por Frytin e ka të ëmbël."
sepse ti ke plotë Dhunti nga Allahu, e që nuk ua di Vleren.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.feja-islame.com" onclick="window.open(this.href);return false;">www.feja-islame.com</a><!-- w -->
Ebu Bekër es Sidiku r.a. thotë:
"Vërtet, Iblisi qëndron përpara teje: Vetja në të djathtën tënde. Epshi në të majtën tënde. Dynjaja pas teje. Gjymtyrët rreth teje. i Plotfuqishmi sipër teje.
Iblisi të fton për në Epsh. Dynjaja të fton në zgjedhjen e saj në dëm të Ahiretit. Gjymtyrët të ftojnë për në mëkate dhe i Plotfuqishmi të fton për në Xhennet dhe falje."
Umeri r.a. thotë:
"Pashë të gjithë Miqtë (të dashurit) dhe nuk pashë mik më të mirë se sa Ruajtja e Gjuhës.
-Pashë të gjithë Veshjet dhe nuk pashë Veshje më të mirë sesa devotshmëria.
-Pashë të gjithë Pasuritë dhe nuk pashë Pasuri më të çmuar sesa Vetëmjaftueshmëria.
-Pashë të gjitha Bindjet (punët e mira) dhe nuk pashë më të mirë sesa Këshilla.
-Pashë të gjitha Ushqimet dhe nuk pashë Ushqim më të mirë sesa Durimi."
Uthmani r.a. thotë:
-U çudita me atë Person që e njeh Vdekjen dhe vazhdon të qesh.
-U çudita me atë që e diti se Dynjaja do të zhduket dhe përsëri e kërkon atë (dynjanë).
-U çudita me atë që e njohu se çështjet janë sipas Përcaktimeve(kaderit) dhe ai mërzitet për gjërat e kaluara.
-U çudita me atë që e njohu Llogarinë dhe vazhdon të grumbullojë Pasuri.
-U çudita me atë që e njohu Zjarrin dhe ai bën përsëri Mëkate.
-Habitem me atë që njeh Allahun me një njohje të sigurtë dhe përkujton dikë tjetër përveç Tij.
-Habitem me atë që njeh Xhennetin me një njohje të sigurtë dhe rehatohet me Dynjanë.
-Habitem me atë që njeh Shejtanin si armik dhe përsëri e ndjek (e ndëgjon, pason) atë."
Aliu r.a. thotë:
-"Shpifja ndaj Femrave të pafajshme është më e rëndë sesa qielli.
-E vërteta është me e gjerë sesa Toka.
- e kënaqur është më e pasur sesa Deti.
- e munafikut (hipokriti) është më e fortë sesa Guri.
-Sundimtari i padrejtë është më i nxehtë sesa Zjarri.
-Nevoja ndaj Mosmirënjohësit është me e ftohtë sesa Acari (ngricat ne të ftohët).
-Durimi është më i hidhur sesa Helmi, por Frytin e ka të ëmbël."
sepse ti ke plotë Dhunti nga Allahu, e që nuk ua di Vleren.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.feja-islame.com" onclick="window.open(this.href);return false;">www.feja-islame.com</a><!-- w -->
![[Image: 17wfap.jpg]](http://i42.tinypic.com/17wfap.jpg)
Islami është si diell, atë nuk mund ta shuash me frymë; është si dita, ti duke i mbyllur sytë ndaj saj nuk mund të bësh natë, ai që i mbyll sytë vetëm për vetën e tij e ka bërë natë.