04-10-2024, 08:15 PM
tshn Wrote:@bAzderi qetash postimin ma t mir e ke bo,sidomos per punen e vitit t ri ku dihet qe ajo esht fest krishtere (zbuluesi i saj "Santa Claus" -Saint Clausiusi n fakt u kan pop edhe anti-musliman)
Une pajtohna shume me ty , po ndo raste je gut , sikur ne ajetin e kafirave ne faqe te pare qe i ke shkru.Une jom namazli , po kaniher e kqyri naj loj interesant , tash une nese po i perngjasoj kafirave ne shikim , sdon me thon qe edhe une jom si ata , eudhubil-lah.
Nuk di qe naj dijetare e ka bo haram shikimin e futbollit , por , esence e krejt ksaj osht qe , na si Musliman nuk kem vakt me hup mas futbollit , skem vakt me u mirr me sene te panevojshme , gjithmone nese synimi jon eshte Xhenneti.Hoxha Enis Rama , me ni ders thojke , na shqiptart e kem zakon , le qe i hupum 2 ore qe e kqyrum ni loje , po edhe 2 tjera i hupum tu e diskutu lojen.
Shkurt e shqip , na nuk kem kohe me hup palidhje nese dojm me arrit Xhennetin , Allahu xh.sh eshte i Meshirshem , e ne shpresojm ne Meshiren e Tij , se nese e krahasojm veten me punet e Sahabeve dhe te Pejgamberit s.a.v.s , atehere na jemi shume larg.
Aisha r.a transmeton se Pejgamberi s.a.v.s falej gjithe naten deri sa kembet fillonin me i qit gjak.E ka pyetur Aisha r.a "O i Derguar i Allahut , pasi qe Allahu ti ka falur te gjitha mekatet , perse e mundon veten kaq shume"
Pejgamberi s.a.v.s i tha : "A mos te jem une falenderues ndaj Allahut ?".(Teksti i pershtatur).
Me kete hadith , na mujna me kuptu , qe edhe pse Pejgamberit s.a.v.s , Allahu Fuqiplote ja ka falur krejt mekatet , edhe nese e kish bo naj nja , Pejgamberi s.a.v.s nuk ndalonte se adhuruari Allahun, ndersa na jem te zhytur ne mekate , edhe shumica ndoshta nuk i falum 5 kohet e Namazit , e lemo me u fal gjithe naten , ashtu qysh ka vepru me i Dashuri jone , Pejgamberi s.a.v.s.
Ketu eshte esenca qe na nuk kemi kohe , na duhet me u marr me veten ma shume , me permiresu veten tone ne raport me Allahun Fuqiplote , gjithmone , nese e kemi per synim Xhennetin e Allahut.
@baci gjok
Viti i ri , osht Haram , edhe muj me ti postu shume argumente nese don , e me te kallxu pse osht Haram viti i ri.Te gjithe Dijetaret jane pajtuar me mendimin se viti i ri eshte haram te festohet edhe pike.
Nese nuk e din , Dijetaret mundohet me studiu Kur'anin , edhe prej cdo Ajeti ne Kur'an , Dijetaret e mehershem kane shkrujt libra me ka 9 e deri 20 vellime.
Ne Islam , nuk osht e ndalume me i ndihmu ni pabesimtarit , kur ka nevoje per ndihmen tone , bile Islami edhe tshtyen qe me ju ndihmu, por , nese nje pabesimtar kerkon ndihmen tende qe ti me i bo dëm nje Muslimani , ne kete rast osht e ndalume.Islami osht e vetmja FE qe ka tolerance midis Feve , ne nje prej ajeteve te shumta ne Kur'an , Allahu na porosit keshtu : "Mos i shani idhujt që ata i adhurojnë në vend të Allahut, në mënyrë që ata të mos e shajnë Allahun armiqësisht nga padija" (En'am, 108).
Feja eshte e fell , per ata qe munohet me gjet mangesi(e qe nuk ka) , ose me i kriju vetit hapesire ne gjera qe Allahu i ka ndalu.
Allahu e din me se miri.
+ brv per shpjegimet rreth shikimit t lojeve edhe punen e "qafirave" se po ka ktu tuifare qe munohen me filozofu //