01-15-2021, 10:30 AM
Intel vitin e ardhshëm synon të paraqes procesor nga familja Atom që i dedikohen serverëve kursyes me dimensionet më të vogla (mikroserver). Këta procesor dybërthamësh do të jetë të bazuar në bërthamën 32-nanometërshe Cedarview dhe do të kenë karakteristika të ngjashme me Atomët aktual, me disa risi të dobishme për ambientin e shërbyesve.
Atomët për server do të kenë përkrahjen për sistemet operative 64-bitësh, virtualizim dhe ECC dhe do të kenë TDP-në prej 10 W ose më të vogël. Kompania pret që përfaqësimi i mikroserverëve në treg të jetë rreth 10 për qind gjatë pesë viteve të ardhshme, e zgjidhje të ngjashme për këtë segment po përgatit AMD bazuar mbi arkitekturën Bobcat.
Atomët për server do të kenë përkrahjen për sistemet operative 64-bitësh, virtualizim dhe ECC dhe do të kenë TDP-në prej 10 W ose më të vogël. Kompania pret që përfaqësimi i mikroserverëve në treg të jetë rreth 10 për qind gjatë pesë viteve të ardhshme, e zgjidhje të ngjashme për këtë segment po përgatit AMD bazuar mbi arkitekturën Bobcat.