Threads: 40
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Given 0 thank(s) in 0 post(s)
Transmetohet nga Enesi r.a qe thote:Se e ka degjuar te Derguarin e All-llahut s.a.v.s duket thene:All-llahu xh.sh thote::Nese robin Tim e sprovoj me dy te dashurit e tij (me humbjen e syve)e ai bene durim,do t'i kompenzoj me xhenet."
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
NDALIMI I MALLKIMIT TE NJERIUT PERSONALISHT DHE SHTAZES.
Marre nga: Rijadus Salihin (Imam Neveviu)
Hadithi 1560:
Nga Ebu Hurejre r.a. transmetohet se i Derguari i All-llahut s.a.v.s. ka thene: Per njeriun e sinqerte nuk eshte e denje te jete mallkues. transmeton Muslimi
Hadithi 1561:
Nga Ebu Derdai r.a. transmetohet se ka thene i Derguari s.a.v.s.: Ata qe betohen dhe mallkojne shume, ne Diten e Gjykimit nuk mund te jene ndermjetes dhe deshmitare.
Hadithi 1564:
Nga Ebu Derdai r.a. transmetohet se ka thene i Derguari s.a.v.s.: Vertete mallkimi i njer robi ndaj diqkahit ngrihet ne qiell, e dyert e qiellit mbyllen nga ai, e pastaj mallkimi kthehet ne toke, por edhe dyert e tokes kthehen nga ai. Pastaj mallkimi kthehet djathtas e majtas dhe pasi nuk gjen vendqendrim, kthehet nga i mallkuari, nese edhe i meritueshem, por nese nuk e meriton mallkimin, atehere i kthehet mallkuesit
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Nga Ebu Hurejre r.a. transmetohet se ka thene: Eshte pyetur i Derguari i Allahut, cila veper eshte me e vlefshme? Ka thene: Besimi ne Allahun dhe te Derguarin e Tij. I eshte thene: Pastaj cila eshte? Ka thene: Xhihadi ne rrugen e Allahut. I eshte thene: Pastaj cila eshte? Ka thene: Haxhxhi i pranuar
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Nga Abdullah b. Amr b. el-Asi r.a. transmetohet se ka thene: I Derguari i Allahut s.a.v.s. ka thene: Kush vritet ne mbrojtjen e pasurise se tij eshte deshmor
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
e kishte pyetur një njeri Muhamedin a.s "Kur të përleshen dy muslimanë me shpatat e tyre (për ta mbytur njëri tjetrin), edhe mbytësi edhe i mbyturi janë për xhehenem".Atëherë i thashë:"O i Dërguari i Allahut, për mbytësin është e qartë, por përse edhe i mbyturi?"Pejgamberi atëherë i përgjigjet:"Sepse edhe i mbyturi ka dëshiruar ta mbysë shokun e vet"
(Mutefekun alejhi, nga Ebu Bekrete Nufej i ibn el Harith eth Thekafijj)
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Parimi: Jo tërë ajo çfarë dihet duhet të thuhet, jo tërë ajo çfarë thuhet duhet të përhapet
Amr ibn Ebi Kurreh [rahimehullah] ka thënë:
"Ndërsa ishte në Medinë, Hudhejfe, i hidhëruar, ua përmendi disa burrave nga sahabët disa gjëra të cilat i thoshte i dërguari i Allahut [salallahu alejhi ue selam]. Burrat që i dëgjonin këto gjëra nga Hudhejfeja, më pas, shkonin te Selmani për t'i kallëzuar çfarë kishte thënë Hudhejfe.
Selmani thoshte:
- Hudhejfe di më mirë për atë çfarë flet -.
Pastaj, ata ktheheshin te Hudhejfe dhe thoshin:
- Në i përmendëm fjalët tua tek Selmani dhe ai as nuk i pohoi, as nuk i mohoi.
Kështu, Hudhejfeja erdhi te Selmani, i cili gjendej në fermën e tij të perimeve, dhe tha:
- O Selman, çfarë të pengoi të pohoje atë që kam dëgjuar nga i dërguari i Allahut [salallahu alejhi ue selam]?
- Vërtet, i dërguari i Allahut nganjëherë hidhërohej dhe u thoshte disa gjëra sahabëve. A nuk do të ndalesh derisa të mbjellësh dashuri në zemrat e njerëzve për disa njerëz dhe të mbjellësh urrejtje ndaj të tjerëve në zemrat e disa të tjerëve, deri në atë masë, saqë të ndahen e të përçahen? Ti e di që i dërguari i Allahut [salallahu alejhi ue selam] ka mbajtur një fjalim dhe ka thënë:
'Nëse, duke qenë i hidhëruar, e kam abuzuar apo mallkuar ndonjë nga Umeti im, atëherë unë jam një nga bijtë e Ademit [dmth njeri] dhe hidhërohem ashtu siç hidhërohen ata. Mirëpo, unë jam dërguar si mëshirë për krijimin, kështu që [O Allah] bëji ato [mallkime e abuzime] një bekim për ta në Ditën e Gjykimit'. Pra, pasha Allahun, ose do të ndalesh, ose, përndryshe, do t'i shkruaj Umerit -, e paralajmëroi Selmani.
[Transmeton Ebu Daud, nr. 4657. Është vërtetuar nga el-Albani në es-Sahih, nr.1757]
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
"Lutja e një njeriut musliman për vëllain e tij jo të pranishëm është e pranueshme.
Te koka e lutësit është një ëngjëll i autorizuar,i cili kur lutësi kurdo qoftë bën një lutje në dobi të vëllait të tij,thotë:"Pranoje O Zot,Edhe Ty Të Qoftë Po Ashtu !"
(Muslimi)
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Nga Ebu Hurejre, radijAll-llahu anhu, trasmetohet se ka thene:Resulull-llahu, sal-lAll-llahu alejhi ue sel-lem, ka thene:
" Ne çdo nyje te njeriut ka sadake çdo dite ne te cilen lind dielli; te pajtosh dy vete eshte sadake, te ndihmosh njeriun te hype ne kafshen e tij
qe ta barte ose ta ngrite ne te furnizimin ( barren ) e tij eshte sadake. Fjala e mire eshte sadake. Cdo hap qe shpie kah namazi eshte sadake. Te shmangesh nga rruga pengesen eshte sadake'. "
(Buhariu dhe Muslimi)
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Na ka treguar Kutejbe b. Seidi, këtij Ismail b. Xha’feri duke transmetuar nga
Abdullah b. Dinari, ky nga Ebu Salihu, ky nga Ebu Hhurejra r.a. se Pejgamberi s.a.v.s.
ka thënë:
"Unë në krahasim me pejgamberët tjerë, jam sikur njeriu i cili ka ndërtuar një shtëpinë, e
ka kryer dhe e ka zbukuruar porse i mungon në skaj një tullë. Njerëzit e kanë vizituar, iu
ka pëlqyer, por thonë: ’Sikur ta kishte venduar edhe atë tullë.’ Pra unë jam ajo tullë, unë
jam vula e pejgamberisë – tha (Muhammedi a.s.)."
(Buhariu)
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by: