Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ajete dhe Hadithe
I dërguari i Allahut s. a. v. s. ka thënë: 'Më mirë është për një mashkull që t'i futet një gozhdë e çelikut në qendër të kokës së tij, se sa ai t'ia prekë shuplakën e ndonjë gruaje të huaj (përshëndetje me dorë)'
Reply }}}}
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
I dërguari i Allahut s. a. v. s. ka thënë: 'Xhenneti gjindet nën këmbët e nënës suaj'
Reply }}}}
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
Transmeton nga Ebu Abdull-llah xhabiri ibn Abdull-llah el Ensarijj r.a "Ne nje betej ishim me te Derguarin e All-llahut (s.a.v.s) me c'rast na tha "Vertet ne Medine ka burra te cilet kane qen me ju,qofte kur keni ecur neper kodra,qofte neper lugina.Ata i ka penguar semundja "Sipas nje transmetimi tjeter:"ata i jane pjesmarres me ju ne shperblim."
Reply }}}}
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
Prej Ummi Enesit r.a transmetohet se ajo i ka thënë Pejgamberit a.s;

O i Dërguar i All-llahut, më këshillo. Pejgamberi a.s tha;
Largohu prej gjunaheve, do të bësh shpërnguljen më të mirë.
Zbato farzet, sepse ato janë xhihadi më i vlefshëm, përmende
All-llahun gjithmonë, sepse ti nuk mund të bësh ndonjë punë më të dashur tek All-llahu, përpos të përmendurit e Tij sa më shumë.

Transmeton Taberaniu me sened të mirë
Reply }}}}
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
Ebu Hurerja r.a. transmeton se Pejgamberi s.a.v.s. ka thënë:

“Shenjat e hipokritit janë tre: kur flet gënjen, kur premton nuk e përmbush premtimin dhe kur i besohet një gjë e tradhëton atë.”

(Buhariu dhe Muslimi)
Reply }}}}
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
Transmetohet nga Ebu Zejd Usame ibn Zejd ibn Haritheja rob i liruar i Derguarit te All-llahut s.a.v.si dashur i tij dhe bir i te dashurit te tij r.a,se ka thene:"Vajza e Pejgamberit s.a.v.s me dergoi te (Alejhiselami) me porositi se djalin e ka te semure per vdekje,qe te vije tek ajo.Pejgamberi e kthen me selam dhe i thote:
"Verete,e All-llahut eshte gjithcka qe merr dhe gjithcka qe jep dhe cdo gje te Ai eshte e afatizuar,andaj le te beje durim duke llogaritur shperblim me te tek All-llahu."Vajza e (Alejhiselamit) e dergoi perseri dhe i betohet qe te vije.(Alejhiselamit)u ngrite ne kembe e me te ishin:Sa'd ibn Ubade,Muadh ibn Xhebeli,Ubejd ibn Ka'b,Zejd ibn Thebit,dhe te tjer radija-llahu anhuma.Kur erdhi Pejgamberi vajza e tij ja dha femijen ne duar,ky e mori ne prehrin e vete,trupi i dridhej ndersa lotet i rredhni rreke.Sa'di tha:"C'eshte kjo o i Derguar i All-llahut (Pejgamberi) tha:Kjo eshte meshire qe e vendos All-llahu ne zemrat e roberve te tij."Kurse sipas nje transmetimi tjeter:"Ne zemrat e robrve te tij qe ai deshiron.Dhe nje mende,All-llahu bene meshir ndaj robrve te tij te meshirshem."
Reply }}}}
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
Transmeton Enesi r.a:"Pejgamberi s.a.v.s kaloi prane nje gruaje e cila qante mbi nje varr dhe i tha:"Friksoju Al-llahut dhe be durim."Gruaja i tha:"Largoju prej meje, sepse ty nuk te ka goditur fatkeqsia ime!"Ajo nuk e njihte te Derguarin.Kur i treguan se ai ishte Pejgamberi s.a.v.s ajo shpejtoni deri te dera e Pejgamberi s.a.v.s dhe,pasi nuk gjeti roje tek dera e hapi deren dhe thaSadO i Derguari i Al-llahut)"Une ty nuk te kame njohur."(Pejgamberi) thaBig Grinurimi eshte ne goditjen e pare(sepse ateher eshte me se veshtiri)."

Ne Sahihun e Muslimit qendron:"Gruaja qante per femijen e saj te(te vogel)."
Reply }}}}
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
Nga Ebu Hurejre r.a percillet se i Derguari i All-llahut s.a.v.s ka thene:"All-llahu i Madherishem thote:"Shperblimi i robit tim besimtar,kur t'ia marr te dashurin e tij nga banoret e kesaj bote,e ai bene durim per te duke llogaritur shperblim,eshte xheneti
Reply }}}}
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:
Transmetohet nga Aishja r.a se ajo e ka pyetur te Derguari e All-llahut s.a.v.s per murtajen (taun)dhe ai e ka lajmruar se:"Ajo eshte denim(adhab),qe All-llahu ia degone kujte te doje,kurse per besimtaret e ka berer meshire(rahmet).Nuk ka asnje robe qe gjendet ne vendin ku eshte hapur murtaja dhe qe qendron ne vendin e vet,duket duruar dhe llogaritur ne shperblimin e All-llahut(per durim)duket e ditur se asgje nuk do ta godas pervec asaj qe All-llahu ia ka percaktuar- e te mos e kete shperblimin e shehidit."
Reply }}}}
Thanks given by:
Thanks given by:
Thanks given by:

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)