eSportsKosova - Gaming Community
Si të regullojmë Smartphonin e rënë në ujë - Printable Version

+- eSportsKosova - Gaming Community (https://esportskosova.com)
+-- Forum: KOMUNITETI (https://esportskosova.com/forum-107.html)
+--- Forum: IT Zone (https://esportskosova.com/forum-24.html)
+---- Forum: Hapesira per Mobile (https://esportskosova.com/forum-443.html)
+---- Thread: Si të regullojmë Smartphonin e rënë në ujë (/thread-52939.html)

Si të regullojmë Smartphonin e rënë në ujë - MARCIAL - 03-16-2025

[Image: iNJx7HP.jpg]
Ju ka rënë smartphone juaj në tualet, lavaman apo pishinë. Por pas një momenti paniku ju keni menduar se si ta
shpetojmë smartphone nga demtimi i ujit. Këtu janë hapat për mënyrën se si ju mund të rregulloni një telefon që ka rënë në ujë.

Para se të bëni ndonjë gjë tjetër, hiqni telefonin sa më shpejtë që të jetë e mundur nga uji.Sa më gjatë qëndron atje,
më shumë ujë ose lëng do të rrjedh nëpër të çara dhe hapjet në telefonin tuaj. Pas kësaj pike, ka disa gjëra që ju
duhet patjetër të bëni dhe gjëra të tjera që ju duhet të mos i beni kur te e terhiqeni telefonin nga uji.

Çfarë nuk duhet të bëni
  • ● Mos e ndezni apo ndalni smartphonen tuaj dhe mos e perdorni ne asnje menyr
    ● Mos shtypni asnjë buton ne Smartphone.
    ● Mos e shkundeni,trokisni apo trondisni smartphonen.
    ● Mos e merrni telefonin tuaj larg, kjo do të bejë të pavlefshme garancin tuaj. Pajisja juaj vjen me një Treguesi Liquid Dëmtimi [Liquid     Damage Indicator] (LDI) që kur aktivizohet mund të bej të pavlefshme garancin tuaj, kjo mund të jetë shkaktuar kur ju e hapni     telefonin tuaj.
    ● Mos provoni te godisni Smartphone. Kjo mund të dërgoj ujë në pjesë të tjera të brendshme të telefonit tek të cilat nuk ka arritur     ende, duke shkaktuar më shumë dëme në pjeset Hardwerike.
    ● Mos provoni te e ngrohni me një tharëse ose microval. Gjithashtu, mos e beni te kunderten duke e futur ne frigorifer.

11 hapa për të shpëtuar telefonin tuaj
  • 1. Kthejeni atë ne qendrim vertikal në qoftë se nuk është tashmë dhe për të mbajtur atë në një pozitë të drejtë.

2. Hiqni shtresë e jashtme mbrojtëse (Folin) në qoftë se ju keni një të tillë rreth tij dhe largojini microSD dhe kartelen SIM.

3. Hapeni kapakun mbrapa dhe hiqni baterinë nëse ju jeni në gjendje për të. Kjo nuk do të jetë e mundur ne modele të caktuara që kanë një bateri që nuk mund te levizet, si HTC One (M8).

4. Merrni një leckë apo peshqir për të larguar sado pak ujin.Ju dëshironi që uji te mos vazhdoj te perhapet uji ne vende te tjera.

5. Nëse dëmi i ujit është më i gjerë, ju mund të përdorni një vakum të thith me kujdes ujin për të mbërthyer brenda të çarat që janë të vështirë për të u mbyllur.

6.Merreni një qese plot me oriz të papjekur.Kjo mund të ju duket e çuditshme për ju, por orizi është një produkt qe thith lengjet me sasi te madhe dhe në fakt është një praktikë e zakonshme për tharje smartphones dhe tabletave.Unë e kam provuar atë më parë dhe ajo punon 100%.

7. Nëse keni një qese per tharje,përdorin atë! Nëse ju nuk keni një te tillë ateherë blejeni një ne dyqanet elektronike.

8. Përdorni një telefon tjetër në ndërkohë që smartphone është duke u tharë për një ditë ose dy. Nëse ju keni një kartë SIM, ju dëshironi që te e perdorni ateherë përdorni një telefon të vjetër.

9. Pas një ose dy ditë, ju mund të futni baterinë dhe te e ndizni. Në këtë pikë ju dëshironi për të parë nëse çdo gjë është duke punuar siç duhet. Provoni duke leshuar disa muzikë të kontrolloni folësin dhe per te testuar touch-in tuaj.

10. Nëse telefoni juaj nuk dëshiron të ndizet, provoni ta mbushni telefonin me energji. Nëse jo, bateria mund ende të jetë dëmtuar.Ju mund të keni nevojë për ta zëvendësuar atë, ose lereni të thatë më gjatë. Në skenarët më të keqë të rasteve, telefoni juaj mund të jetë dëmtuar përtej riparimit.Ju mund ta riparoni duke sjellë smartphone tuaj në një dyqan riparim dhe të kontrollohet nga një profesionist.

11. Nëse telefoni juaj është ndezur dhe punon si duhet, ju ende duhet ta mbani ne vezhgim per disa ditë radhazi për të parë nëse vëreni ndonjë problem ne Smartphone.

Në të ardhmen, ndoshta ky problem nuk do të egzistojë më

Autori: Bajram Berisha

Re: Si të regullojmë Smartphonin e rënë në ujë - Fidan - 03-16-2025

per iphone provone veq metoden e orizit se derisa t qmontohet iphone ai ka me u ndryshk

Re: Si të regullojmë Smartphonin e rënë në ujë - BR3ACKER - 03-16-2025

hiq sen mos bon, rrase me 1 kof, me oriz edhe tkryme e ki !

Nice tuto !

Re: Si të regullojmë Smartphonin e rënë në ujë - iceboy - 03-19-2025

FidaN Wrote:per iphone provone veq metoden e orizit se derisa t qmontohet iphone ai ka me u ndryshk

hahaha :lol: :lol: