![]() |
|
Papunësia në Kosovë - Printable Version +- eSportsKosova - Gaming Community (https://esportskosova.com) +-- Forum: EDUKATIVE (https://esportskosova.com/forum-41.html) +--- Forum: Diskutime për gjërat edukative (https://esportskosova.com/forum-37.html) +--- Thread: Papunësia në Kosovë (/thread-2581.html) Pages:
1
2
|
Papunësia në Kosovë - Lizardi - 01-05-2021 Në sy na kan propozu drogën dhe na kan thënë që aj sen të bon ta ndihesh vetën si në qiell. Njerzit po flasin që lufta ka lon pasoja të shumta te të rinjët. Deshpërimi i shtyn mu marr me drog thjesht. اfarë do të bëhej nëse ndonjëri fëmij i ndonjë kryetari komune do konsumonte drogën? Këto jan disa fjalë që qytetarët me shumë dëshpërim folën për drogën dhe papunsin në Kosovë. Prej përfundimit të luftës pasoja më te mëdha pësuan edhe të rinjët e Kosovës. Zbashku me arrdhjën e të huajve në vendin tonë erdhë dhe Droga, prostuticjoni e shum gjëra të tjera që më parë ishin të panjohura për rinin tonë. -Shumica e të rinjëve sot konsumojn drogën, çfarë do thotë droga për ata? Parajs,arrdhmëri apo ndonjë gjë tjetër? Fakti është që droga sjell vetëm rrugë të panjohura , paknaqësin edhe fund jetën. Cila është arsyeja që sot çdo i dyti person konsumon drogën? Papunsia, mungesa e vendeve të ndryshme për relaksimin e të rinjëve apo ndonjë gjë tjetër ! اfarë presin të rinjët nga ne ? Ndoshta vetëm mirëkuptim. A do ishte pastaj çdo gjë në rregull? Pse duhet të kuptojm arsyn që bën të rinjët të shkojn drejt rrugëve të panjohura me drogën deri tek fund jeta? -Ne të gjitha këto pytje kemi bërë edhe qytetarëve që nuk kan ngurruar të shprehin mendimet e tyre për drogën. Bekimi 25 vjeç-student Fakultetin e Ekonomis -S’po di , njerzt po flasin që lufta ka lon pasoja të shumta te të rinjët po nuk është ashtu pak edhe vet i kan ba vetvetës pse kur të jetë shkolla të zgjedhin drogën por pak ndikon edhe papunsia sepse kur njeri s’ka ka me u mbështet as shkoll s’munet me kry as me mendu për ndonjë gjë tjetër. Fjolla 18 vjeçare , nxënëse Gjimnazit - E kam pas një shok që e konsumojke drogën po ja nisi shpejt edhe me ndihmën e shoqëris familjës dhe mjekve sigurisht e la ashtu shpejt, kur e vetshim at pse fillove me u marr me drog thojke që së pari kam shit sepse kam pas nëvoj për pare e pastaj u mashtrova edhe fillova ta konsumoj drogën, kjo dmth që të rinjët konsumojn drogën nga papunsia, edhe ndoshta mungesa e biblotekave vendeve zbavitse apo ku ta di une shum gjërave tjera që ndoshta po të ishin në Kosovë nuk do ti lejonin të rinjët të zgjodhin këtë rrugë të zezë. Lindi dhe Agoni- Kamajera -Valla drejtën me ju than mas luftës i kemi pas do shokë që në sy na kan propozu drogën dhe na kan thënë që aj sen të bon ta ndihesh vetën si në qiell e që të bën ti harrosh hallet e krejt po neve s’na ka marr mendja , na saher folshim me Agonin thojshim ajj qka do që të bën droga keq e mirë na po i kqyrim punët tona, edhe që thojn na ka rujt zoti se ndoshta sot ose s’do të egzistonim hiq ose kërkush s’do të na kqyrte në ftyrë. Alia 20 vjeçar –Automekanik -E urrej me fol për drogën shum, veq normal kur është fjala për të mirën e dikujt edhe unë po e thëm at qka mendoi.Mendoi që nuk është leht të jesh një automekanik po më mirë e kam zgjedhë këtë se sa sot të isha i përmendur për të zez e jo valla se së pari baba jem s’kish met gjallë të kisha ba ndonjë të zez e kish vra veten se aj na ka rritë me gjitha të mirat edhe për qata ka lyp prej neve me ja kthy me të mirë, une nashta skam mujt me kry shkollën qysh ka desht aj por të paktën jam punsu si automekanik me marr do pare të pastërta për familje se sa me u flliq me ato sene që sot shum të rinjë po bajn, mendoi që droga është pika më e dobët e të rinjëve sot dhe kjo do ishte shum hap i keq nëse vazhdohet të konsumohet nga shumica e të rinjëve , e nese me të vërtet arsyeja është papunsia mirë ka qene që shum shpejt mu ba diqka edhe me fillu një jetë e re duke u punsu të rinjët sepse kshtu nuk shkon. Anisa 16 vjeçare-puntore në shank -Droga, hmm po thom që kam pas rastin me taku shum shok që e kan konsumu drogën, osht diqka e keqe, jo keqe po shum e keqe,po me marrë me kqyr rinia kur o pa pun edhe s’kan qka me bo normal deshpërimi i shtyn mu marr me drog thjesht, psh unë shumë kam pas kritika që punoj në shank po qka ko me bo kur duna me siguru buk për shpi, të keqe s’boj kurgjo veq shërbej. Bashkim 52vjeçar-profesor -Gabimi më i vogël tek adoleshentët do ishte fillimi i një rruge të keqe të pafund për ju, pse po e thëm këtë sepse ju të rinjët tash e keni kohën mu përcaktu në udhkryq nëse tash nuk e shfrytëzoni rastin mu shkollu apo mu marrë me ndonjë aktivitet që do ishte i mirë për ju e familjën tuaj atëher është shumë e ditur që do filloj droga apo prostuticjoni e shumë të kqija rrugë tjera.Për mendimin timë droga eshtë vetvrasje , ka shumë rrugë që të rinjët mund të marrin të mira mos të mbetet faji vetëm tek pa punsia apo dëshpërimi nga ndonjë gjë tjetër. -Nga gjitha ato të dhëna nga disa qytetarë neve na është dhënë fakti që papunsia është ajo më e rëndësishmja që shkakton shkatërimin e shumë të rinjëve .Gjendja ekonomike në Kosovë, jo vetem tek të rinjët por që një kohë e gjatë ka filluar të shkaktoj probleme të shumta edhe tek të moshuarit , e familje të ndryshme. Deri kur do vazhdoj kështu asgjë nuk dihet, nga premtimet e ndryshme çdo i ri është lodhur duke pritur, shpresa e tyre e vetme është që një ditë të punsohen dhe te ken një të arrdhme të shëndosh, por durimi i shum të rinjëve ka humbur dhe kështu po shkaktohen shum dëme te mëdha.Nëse secili prej tyre mendon se rruga për përdorimin e drogës është papunsia ,pse nuk merret ndonjë vendim , duhet gjithsesi të pritet privatizimi ndërmarrjeve të ndryshme për punsimin e të rinjëve apo pritët që ndonjë shkop magjik të prek mbi Kosovën me shpresën se çdo gjë do rregullohet.اfarë do të bëhej nëse ndonjëri fëmij i ndonjë kryetari komune do konsumonte drogën? Ishte një pyetje e një qytetareje që intervistuam në një kafiteri duke pirë kafe me shoqet e saj dhe duke bërë plane se mbas rrëzimit provimit pranues në fakulltet qka do bënin . Blerta 19 vjeçare -Eee s’kan faj që nuk lodhen as kryetart e as kërkush tjetër për rinin tonë pse a ka fitim diçka a hiq kurgjo, fmit e tyre i kan të rahatun. اfarë do të bëhej nëse ndonjëri fëmij i ndonjë kryetari komune do konsumonte drogën?Aaa sështë e mundur pse se i kan gjitha kushtet e plotësume e kur qytetari ska punë ose ska me qka me u marrë ndonjë aktivitet normal pak ta bon edhe shopqëria kështu fillon droga e prostuticjoni besa edhe shum gjëra tjera që kadal kadale kanë me hy në Kosovë si nëpër shum vende të tjera të botës. اka që une u rrëzova nga provimi boll e dëshpërune jam po kam me luftu deri fund edhe skam me leju që diqka e vogël të më shkatëroj jetën. -Ata presin shum nga ne,të vetmën shpres kanë që t’iu ikin rrugëve të kqija të rinjët dhe të mos dëshpërohen nga papunsia apo tjera gjëra që shkaktojn të kqija në jetën e tyre, ata presin mirëkuptim dhe përkrahje kjo do ishte ndihma më e madhe për gjith ata. By : Peja-Boy Re: Papunësia në Kosovë - uranglobal - 01-05-2021 Falendero ata qe e ka shkru bre vlla Shum mir per jeten n'KOSOV kurr mos e perdor ket mu**** ! Re: Papunësia në Kosovë - Mister-X - 01-06-2021 A po talleni a cfar kushtesh keni ju te Kosoves edhe na te Shqiperis kushtet mat kqia ne Ballkan. Tu ja nis prej te interneti qe perdorim tu maru te ushqimi qe ham . Na pagujm 20 euro ose 30 per interent deri ne 3 mb / s edhe sa perftojm krejt krejt 90 kb/s . Kualiteti i gjonave shum shum i keq . Ushqimi qe ham me i shtrejti ne bot edhe ma i keqi dmth ku osht ma i liri e ham arysja se me 800 euro rrog ne muj ti dridhesh naten ne krevat a thue e kaloj edhe ket muj pa borxhe. O shok te vetmit ne bot qe punojm 7 or si kuaj edhe kur vjen fundi marrim rreth 500 euro . Ti me punu 7 or jasht shtetit muji nuk ta myll 1500 euroshin minimumi . Mbi 90 % te popullsis i kemi katunar e para sa e sa toka qe nuk mbillen as hic nga qeveria . Na votojm thjesht qe ata te nxejn karriket . VFC Ishalla bohet mir thojm na ![]() Se harrova edhe dicka na popull jem bre nonen tona taksat i pagujm 1 her sperfitum rimbursim te Ilaceve qe pi blejm . Shko me bo grafi tona me lek duhet mi bo cdo sen edhe pse ti i pagu taksat atina sja ni bile edhe te spitali 1 Taks duhet me ja jep doktorit :oops: . Po ti me bo mi pagu taksat jasht vendit shanc ski me pagu naj doktor ose gjona te tilla . KORRUPSIONI 100 % . Re: Papunësia në Kosovë - fREELife - 01-13-2021 Mister-X Wrote:A po talleni a cfar kushtesh keni ju te Kosoves edhe na te Shqiperis kushtet mat kqia ne Ballkan. Tu ja nis prej te interneti qe perdorim tu maru te ushqimi qe ham . Na pagujm 20 euro ose 30 per interent deri ne 3 mb / s edhe sa perftojm krejt krejt 90 kb/s . Kualiteti i gjonave shum shum i keq . Ushqimi qe ham me i shtrejti ne bot edhe ma i keqi dmth ku osht ma i liri e ham arysja se me 800 euro rrog ne muj ti dridhesh naten ne krevat a thue e kaloj edhe ket muj pa borxhe. O shok te vetmit ne bot qe punojm 7 or si kuaj edhe kur vjen fundi marrim rreth 500 euro . Ti me punu 7 or jasht shtetit muji nuk ta myll 1500 euroshin minimumi . Mbi 90 % te popullsis i kemi katunar e para sa e sa toka qe nuk mbillen as hic nga qeveria . Na votojm thjesht qe ata te nxejn karriket . VFC Ishalla bohet mir thojm na So edhe keq amo ktu duhet me ndrru reformen me ba si ne Zvicerr. prej shkolles fillore me vazhdu me 1 zanat osht si shkoll e mesme edhe qaty hin ne pun meniher ja nis mu pagu. edhe qdo prindi i nalen prej rroges ka 200 CHF. i shkojn ne konto te femijes deri ti bon 18 ato sun i mer si ti bon 18 munet mi mar edhe nese don martohet edhe del ne banes veti. Re: Papunësia në Kosovë - iceboy - 01-13-2021 Nuk e di djem, se nashta ju jeni t`ri (mos em keqkuptoni!) edhe nuk i kuptoni shum senet, po n`Kosov osht papunsi e madhe sa ska ku shkon ma nej ! Un jom kon n`Kosov edhe jom ik. Pse ? Me pas kon mir atje une nuk isha dal n`gyrbet, se as 1 qe jem dal nuk jem dal pej qefit, luxit e po dal vallaj me thy qatje, po jem dal pej hallit, pej zorit tuj i pa rrethanat n`Kosov qe nuk bohet mir edhe 500 vjet, diqysh u dasht me rrnu e jo me shku dom, e per qata jem ik. Un e kom 1 shok e kan kthy tash atje, e boni be njeri tha mos gabo mu kthy se bohesh me i hek flokt tua me rroj! Tha ktu bac sen t`Zotit nuk ka, si ki 50 cent me dal me pi 1 kafe dikun, ton diten punon per 10 euro edhe n`fund as qato 10 euro nuk ti jep se thot si kom t´thyme, hajde neser e sene vene... Un nuk e kom njet mu kthy, Zoti na rujt as nuk vjen n`shprehje ajo, veq n`pushim me gjith qef kthena. N`pushim atje ta then, A me jetu jo tybe, nuk munesh me jetu atje! Ky osht mendimi jem, nuk jom ka thom qka so, po jom ka thom qka osht, se gjith sa her foli me t`afermit qe jon atje, me shok e me kejt, kejt thojn mos gabo mu kthy, me kon mir ata m`thojn hajde se u knaqem, po cdo 1 qe osht atje mi pas 2 pare nuk rrin 5 minuta n`at ven. Kosova bohet mir, veq vone, shum vone... e dej at`her ku jem na ? Re: Papunësia në Kosovë - fREELife - 01-14-2021 op valla une pe shoh vet, une punoj me babin tem moler amo do i japin paret meniher a do veq t'thirrin edhe kur te bohet mi dhan paret jo ka shku atje jo n'deti shkojn qeshtu hallakam tani po duhet me ngajt mas pares tonde Re: Papunësia në Kosovë - AlbionH - 01-14-2021 per papunsi mos vet !! ni kusheri jem ka kry maxhistraturen edhe ne shpi si qyqe rr!n ! Re: Papunësia në Kosovë - fREELife - 01-14-2021 albionh Wrote:per papunsi mos vet !! ni kusheri jem ka kry maxhistraturen edhe ne shpi si qyqe rr!n ! hahahhahahahahaha valla ski faj kryje sa dush kur ska pun :A:A Re: Papunësia në Kosovë - Mister-X - 01-15-2021 Papunsia co ne drrog drroga co ne vdekje .
|