![]() |
|
Thënie të mençura ! - Printable Version +- eSportsKosova - Gaming Community (https://esportskosova.com) +-- Forum: EDUKATIVE (https://esportskosova.com/forum-41.html) +--- Forum: Diskutime për gjërat edukative (https://esportskosova.com/forum-37.html) +--- Thread: Thënie të mençura ! (/thread-2072.html) |
Thënie të mençura ! - AuloN- - 12-15-2020 Thënie për jetën 1.Hapi i pare per te perjashtuar gjerat e padeshiruara nga jeta eshte kjo: Vendos cfare do. - Ben Stein 2.Qellimi i jetes eshte te luftoje pjekurine. - Dick Werthimer 3.S’eshte e vertete se jeta eshte vetem nje gje e mallkuar pas nje tjetre. Eshte nje gje e mallkuar mbi nje tjeter dhe keshtu me rradhe. - Edna St. Vincent Millay 4.Jeta eshte ajo qe te ndodh perderisa je i zene duke bere plane tjera. - John Lennon 5.Jeta eshte vetem nje pasqyre, dhe ate qe sheh aty duhet patjeter ta shohesh njehere brenda vetes. - Wally 'Famous' Amos 6.Qellimi i jetes eshte te jetosh ne pajtim me natyren. - Zeno 7.Jeta eshte nje semundje qe perhapet permes marredhenieve seksuale. - R. D. Laing 8.Jeta eshte e kendshme. Vdekja eshte e qete. Vetem tranzicioni eshte pak i mundimshem. - Isaac Asimov Thënie për miqësinë 1.Fatkeqesite tregojne kush jane shoke te vertete. - Aristoteli 2.Nje mik i mire mund t'ua thote per nje minute ne fytyre te gjitha problemet qe ju keni. Mbase s'do ju duket aq mik i mire pasi t'ua kete thene te gjitha. - Arthur Brisbane 3.Mos u mbro me gardh - mbaj shoqerine perreth. - Proverb Ceke 4.Mund te besh me shume miq per dy muaj nese shpreh interesim per njerezit e tjere se sa mund te besh per dy vjet duke u munduar t'i besh tjeret te interesohen per veten tende. - Dale Carnegie 5.Dua gjithmone te di cdogje mbi miqte e mi te ri dhe asgje mbi ata te vjetrit. - Oscar Wilde 6.Mos ec pas meje, une s'udheheq dot. Mos ec para meje, se mbase s'te ndjek. Ec prane meje dhe te behemi miq. -Albert Camus Thënie për dashurinë 1.Mos provo asnjëherë një dashuri që s’e ndjen, sepse dashurinë s’e komandojmë dot! - Alan WATTS 2.Mbase ndjenjat që përjetojmë kur jemi të dashuruar pasqyrojnë një gjendje normale. Të jeni të dashuruar tregon se si duhet të jetë një njeri në të vërtetë! - Anton CHEKHOV 3.T’i kesh frikën dashurisë do të thotë t’i keshë frikën jetës, dhe ata që i frigohen jetës janë tre pjesë të vdekur. - Bertrand RUSSELL 4.Dashuria s’mjafton. Duhet të jetë themeli, gurthemeli – por në asnjë mënyrë struktura e tërë. Është shumë e lakueshme, shumë e butë. - Bette DAVIS 5.Pastërtia e mendjes do të thotë çiltërsi e pasionit, prandaj një mendje e pastër dashuron nxehtësisht dhe sheh qartë atë që do. - Blaise PASCAL 6.Të duash dhe të të duan do të thotë të ndjesh diellin nga të dyja anët. - David VISCOT 7.Takimi i dy personaliteteve është si një kontakt i dy substancave kimike: nëse ka reaksion, të dyja transformohen. -Carl JUNG 8.Duaji të gjithë, beso vetëm disa. Askujt mos i bëj keq. - Shekspiri Thënie për suksesin 1.Cdo here mbani mend se vendimi juaj per te patur sukses eshte me i rendesishem se cdo gje tjeter. - Abraham Lincoln 2.Mos u mundo te behesh njeri i suksesshem por me mire te behesh i vlefshem. - Albert Einstein(Ajnshtajni) 3.Eshte e mundur te deshtosh ne shume menyra...perderisa te kesh sukses eshte e mundur vetem ne nje menyre. - Aristoteli 4.Nuk e dij cili eshte celesi i suksesit, por celesi i deshtimit eshte te mundohesh te kenaqesh cdokend. - Bill Cosby 5.Suksesi vjen tek ata qe jane shume te zene duke e kerkuar ate. - Henry David Thoreau 6.Pse te jesh burre - kur mund te jesh SUKSES? - Bertolt Brecht Edit saddr0- : Tjera her krejt me 1 post mos u ba spammer. Re: Thënie të mençura ! - Lizardi - 12-16-2020 Jeta ka shum rrug kryqe por menyra per ta kaluar ate gjedet brenda teje - Tezja Barije Re: Thënie të mençura ! - 4LBBiG. - 12-16-2020 Mos blej kpuc' për tjeterkënd - D.Demaku Re: Thënie të mençura ! - daWIZ - 12-20-2020 Jetoje jeten sot e mos mendo per neser se gjithqka mund te ndodh H.Brown Re: Thënie të mençura ! - AlbionH - 12-21-2020 hyp se te vrava , zhdryp se te vrava
Re: Thënie të mençura ! - singi - 12-21-2020 Tema më e mirë deri me tani qe egziston ne ESK, osht kjo , un deshta me hap kete tem po e pash qe e kishe hap ti. duhet te diskutojm me shume reth gjerave edukative , kemi nevoj me bo mem mare mu edhe nje moshatar timin ne shqiperi ni sen e di se mkish lon me goje hapun , na kena nevoj me pas ma shum dije jo me lujt cstrike ton diten edhe poker , srz gjysa e ma shume rinia e kosoves sdin mu shpreh kjo osht shum keq. Nejse... Po vazhdoj edhe une me do thenie te mencura> Pastërtia e mendjes do të thotë çiltërsi e pasionit, prandaj një mendje e pastër dashuron nxehtësisht dhe sheh qartë atë që do. Blaise PASCAL (1623 – 1961) Ai qe eshte shok me te gjithe, nuk eshte shok me asnje. Ai qe di te beje lajka, di dhe te shpife. Re: Thënie të mençura ! - patittoo - 12-22-2020 Shiko - Mendo - Shpejto Re: Thënie të mençura ! - AuloN- - 12-22-2020 singi Wrote:Tema më e mirë deri me tani qe egziston ne ESK, osht kjo , un deshta me hap kete tem po e pash qe e kishe hap ti. e pash qe kerkush se kish hap ket tem tash ta qeli un , nime mir e ki ti ! pajtona plotsisht me ty se sduhet veq counter me lu ose poker ose naj sen tjeter , rinia e kosoves po tregon stangnim ne arsim mëse gjysa e ma teper nKosov. p.s ish kon mir me hap tema lidhur me shkollen , me naj land mesimor , mi sqaru problemet e msimeve etj. Regards ESK deccLinne Re: Thënie të mençura ! - SHTRIGA - 12-22-2020 "No comment" is a comment ![]() Nuk luajmë më sepse plakemi. Plakemi sepse nuk luajmë më. "Unë jam aq i zgjuar sa që nganjëherë unë nuk e kuptoj një fjalë të vetme të asaj që unë jam duke thënë." beji te lumtur ata qe ke afer...dhe ata qe ke larg do te afrohen |